Mycket att hitta på!

Fågelskådning

Många har säkert hört talas om rovfågelsträcket i Falsterbo på hösten - tillsammans med Gibraltar och Bosporen är det Europas mest berömda. Detta är en stor naturupplevelse - ingen annanstans i Skandinavien ser man fler fåglar under en bra sträckdag än i Falsterbo.

Och det är inte bara under hösten som sydvästra Skåne drar till sig fågelintresserade från många länder. Området med alla dess fågellokaler är ett av Sveriges absolut främsta under hela året.

i detta fågeleldorado är Lyckebo Gård Bed & Breakfast beläget.

Vi tillhandahåller guidningar på olika nivåer med erfaren ornitolog som är väl bekant med området och dess specialiteter.

maglarps golfbana
Golf

Vi erbjuder en bra 9-hålsbana med par 34. Vi har övningsområde och driving-range och vi lånar ut enstaka klubbor eller hyr ut hela golfset.

Du bor alltså bara några meter från första tee. Spelare utan blått/grönt märke får spela på banan i sällskap med någon med officiellt handicap.

Övningsområdet och drivingrangen är öppna för alla. Boende har fritt spel på Maglarps GK.

För barn

Vid trädgården bakom mangårdsbyggnaden finns en spännande park där barnen kan springa, spela futbol eller utförska naturen.

I Höllviken finns ett vikingareservat där man kan se och lära hur vikingarna levde. Och i Trelleborg finns Trelleborgen, en friluftsanläggning som är öppen för besökare året runt.

Strand

Vi har cykelavstånd till Kämpingestranden, den populäraste på näset. Lite längre västerut kommer du till Skanörs eller Falsterbos stränder. Åt öster finns Dalabadet i Trelleborg. Vindriktningen har stor betydelse för vattentemperaturen. Fråga oss så tipsar vi om varmaste vattnet för dagen!

Cykel

Att cykla på den skånska slätten är avkopplande och rogivande. Du kan ta dig till stranden, till små gemytliga skånska byar, eller varför inte till ett litet mysigt fiskeläge?

Cyklar kan du hyra hos oss för 50 kronor per dygn.

Hästridning

För dem som är intresserade av att rida kan vi ordna en trevlig upplevelse med fina hästar på en av de närliggande gårdarna.

Stadslivet runtomkring

På mellan 5 och 10 minuter med bil är du i Höllviken eller Trelleborg. Båda orterna erbjuder bra nöjesliv med restauranger, pubar, pizzerior, nattklubbar och många trevliga affärer. Och vill du till någonting större så finns Malmö inom 25 kilometer och Köpenhamn inom 45.